دیناروند: آبلیموهای تقلبی با مواد مجاز تولید می شوند!+ فایل صوتی

آبلیم

“آیا آبلیموهای موجود در بازار تقلبی است؟” این پرسشی بود که در برنامه “صبح و گفت وگو” رادیو گفت وگو و در مصاحبه با رئیس سازمان غذا و دارو و معاون نظارت بر اجرای استاندارد پاسخ داده شد.

رسول دیناروند در “صبح و گفت وگو” بیان داشت: «متاسفانه در کشورمان یکی از راه های جذب بازار، کاهش قیمت است و لزوما افزایش کیفیت باعث توسعه بازار برای تولیدکنندگان نمی شود.»

معاون وزیر بهداشت برخی روش های کاهش قیمت در بازار را موجب تقلب دانست و افزود: «در مورد آبلیمو بسیاری تولید کنندگان به فرمول هایی روی آورده اند که بصورت آب گیری از میوه لیمو صورت نمی گیرد و بارها اعلام کرده ایم این تقلب ها سنگین نیست ولی این مسئله نوعی کلاه برداری است.»

دیناروند با اعلام اینکه این نوع آبلیمو از ترکیب مواد مجاز تولید می شود، ادامه داد: «در سال گذشته هم سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو ارزیابی هایی داشتند و دو نتیجه دیده شد؛ یکی اینکه این تقلب ها گسترده است و دیگر آنکه نیازمند اصلاح روش های [بررسی آزمایشگاهی] هستیم.»

همچنین وحید مرندی مقدم در پاسخ به چرایی کشف تقلب در بازار گفت: «قوانین ما چندان بازدارنده نیستند؛ در سال گذشته ۹۷ هزار بطری آبلیموی تقلبی از بازار جمع آوری شد که بر اساس قوانین تولید کنندگانِ آن جریمه های هنگفتی می شوند که از سود تولیدی آن ها بالاتر است و لذا مجددا ترغیب به تخلف می شوند.»

معاون نظارت بر اجرای استاندارد افزود: «امیدواریم تصویب قانون جدید در مجلس نهایی شود که بعد از لایحه بودجه قرار است در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.»

مرندی ادامه داد: «هزینه های تقلب و تخلف باید آن قدر بالا رود که فرد جرات تقلب به خود ندهد.»

وی افزود: «یکی از متخصصان در کشور، آبلیمو را به روش شیمیایی تولید کرد؛ بطوری که وقتی با استاندارد موجود آزمایش می کردیم، جواب صحیح بود و در خرداد ۹۳ این استاندارد را تغییر دادیم و تقلب ها نیز کاهش یافت.»

مرندی با اشاره به نواقص مجدد در استاندارد جدید گفت: «باز هم میزان تقلب را شناسایی کردیم. به این آبلیموی غیر طبیعی می توان نام چاشنی را نهاد که در هر صورت تقلب است.»

یادآور می شویم؛ برنامه “صبح و گفت‌وگو” هر روز شنبه تا چهارشنبه ساعت۶:۳۰ از شبکه رادیویی گفت‌وگو پخش می شود و فایل صوتی این برنامه را می توانید از اینجا دریافت کنید.

Digg twitter Facebook cloob Delicious Stumble Upon Google plus Facenama Linkedin Balatarin

مطالب پیشنهادی / مشابه :

درباره نویسنده

835 مطلب نوشته است .

حامد غفاری هستم 28 ساله عاشق آی تی و اینترنت لیسانس نرم افزار و یک سالی هست وارد صنایع غذایی شدم و وارد تولید مواد غذایی شدم. میخوام بیشتر تو این بازار باشم و اخبار این صنعت رو نشر بدم.

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

تمام حقوق این سایت برای © 2019 مجله صنایع غذایی ایران. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی