تنظیم بازار مرغ هنوز خصوصی نشده است

مرغ منجمد

در شرایطی که قیمت گوشت مرغ رو به کاهش بوده و طی امسال پایین‌تر از قیمت منطقی ۷۰۰۰ تومانی وزارت کشاورزی است، مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی معتقد است که تنظیم بازار این محصول که هنوز دولتی است باید به بخش خصوصی واگذار شود و برای ایجاد تعادل تولید و بازار گوشت مرغ باید مشوق صادراتی برای آن در نظر گرفته شود.
در حالی که مهدی یوسف خانی – رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی – پیش از این از افزایش قیمت مرغ و تعادل عرضه و تقاضا از خرداد امسال به دلیل کاهش میزان جوجه ریزی توسط مرغداران خبر داده است، محمد علی کمالی سروستانی – مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی – با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی هنوز وظایف تنظیم بازار گوشت مرغ را به بخش خصوصی واگذار نکرده است، اظهار کرد: باید تولید و تنظیم بازار گوشت مرغ به تشکل‌های بخش خصوصی واگذار شود و تنها راه نجات بازار گوشت مرغ این است که وزارت جهاد کشاورزی به جای خرید گوشت مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام که همواره با زیان مواجه می شود، مشوق های صادراتی برای این محصول در نظر بگیرد تا تولیدکنندگان و تاجران قدرت رقابت بیشتری در بازارهای منطقه نسبت به رقبایی مانند ترکیه و برزیل داشته باشند در واقع هزینه های خرید و فروش گوشت مرغ از مرغداران می تواند به عنوان مشوق صادراتی در اختیار تشکل‌های بخش خصوصی قرار گیرد.

وی افزود:ضمن قراردادن تسهیلات و مشوق های صادراتی باید بازارهای جدیدی برای گوشت مرغ ایرانی پیدا کنیم تا بتوانیم مازاد تولید را با سودی منطقی به این کشورها صادر کنیم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی ادامه داد:گرچه که مدیریت تولید گوشت مرغ در کشور در اختیار هیچ ارگان و سازمانی نیست و این عرضه و تقاضای این محصول است که تولید را مدیریت می‌کند اما در شرایط کنونی که مرغداران در حال زیان‌دهی هستند و در شرایطی که پولی برای جوجه ریزی ندارند ناگزیر از میزان تولید خود می کاهند.

کمالی سروستانی اعلام کرد: بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته از وضعیت بازار گوشت مرغ، میانگین قیمت هر کیلوگرم از این محصول در خرده‌فروشی های سطح کشور ۵۲۰۰ تومان بوده است و در این میان هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری کمتر از ۳۰۰۰ تومان از تولیدکنندگان خریداری می‌شود در حالی که هزینه تولید هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران بدون در نظر گرفتن سود حدود ۴۲۰۰ تومان و با حداقل سود منطقی کیلویی ۴۶۰۰ تومان است.

وی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی های صورت گرفته ماهانه ۹۰ هزار قطعه مرغ گوشتی در کشور تولید خواهد شد که می‌توان گفت میزان تولید این محصول تا پایان امسال به بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ هزار قطعه خواهد رسید./ ایسنا

Digg twitter Facebook cloob Delicious Stumble Upon Google plus Facenama Linkedin Balatarin

مطالب پیشنهادی / مشابه :

درباره نویسنده

835 مطلب نوشته است .

حامد غفاری هستم 28 ساله عاشق آی تی و اینترنت لیسانس نرم افزار و یک سالی هست وارد صنایع غذایی شدم و وارد تولید مواد غذایی شدم. میخوام بیشتر تو این بازار باشم و اخبار این صنعت رو نشر بدم.

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

تمام حقوق این سایت برای © 2019 مجله صنایع غذایی ایران. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی