در سفر آب بنوشید

نوشیدن آب

تعطیلات، فرصت خوبی برای فراغت، تفریح و البته سفر است. برای سپری کردن یک سفر خوب، جدا از برنامه‌ریزی‌های لازم، مراقبت از سلامتی نیز اهمیت زیادی دارد چرا که حتی یک بیماری ساده ممکن است برنامه سفر و تعطیلات را به هم بزند

یکی از روش‌های پیشگیری از بیماری و حفظ سلامتی، کنترل چرخه آب در بدن و مصرف درست مایعات خواهد بود. رعایت این مسئله به‌خصوص برای افرادی که در سفر به سر می‌برند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ چرا که کلیه‌ها برای دفع سموم بدن و پاک کردن مجاری ادرار در روز به آب کافی نیاز دارند و از طرف دیگر، خوردن و نوشیدن موادغذایی مختلف طی سفر، احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

با توجه به تعدد فعالیت‏های افراد در طول سفر، ممکن است تأمین آب موردنیاز بدن موردتوجه قرار نگیرد. این در حالی است که آب به‌طور دائم در بدن چرخش دارد و برای کارکرد طبیعی اعضا باید در روز به میزان مناسب یعنی چیزی حدود دو لیتر، آب نوشید. تحقیقات صورت گرفته توسط شرکت آب دماوند با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران نشان می‌دهد که ۴۰ درصد تهرانی‌ها کمتر از ۵/۱ لیتر آب در روز می‌نوشند. به‌طور کلی هر فرد روزانه باید مقدار مناسبی آب، مصرف کند تا کلیه‌ها بتوانند به‌طور مرتب سموم بدن را دفع کنند. توجه به این نکته در طول یک سفر نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. میزان مایعاتی که افراد در طول روز می‌نوشند با میزانی که از طریق کلیه‌ها دفع می‌‌شود، برابر نخواهد بود. باید توجه کرد وقتی میزان ادرار کم و غلظت آن بالا باشد (رنگ ادرار تیره)، ممکن است برخی از زوائد محلول در ادرار در کلیه‌ها متبلور و تبدیل به سنگ شوند. اگر ادرار فرد نیز طی ۲۴ ساعت زرد کمرنگ باشد، نشان‌دهنده عملکرد مناسب کلیه خواهد بود. تأمین آب موردنیاز بدن علاوه بر دفع سموم، از به وجود آمدن سنگ کلیه نیز جلوگیری می‌کند. همچنین آب به دلیل آن‌که فاقد هر نوع کالری، شکر و مواد افزودنی است، سالم‌ترین نوشیدنی برای پیشگیری از سنگ کلیه به شمار می‌رود.

توجه به مصرف آب سالم

حدود ۶۰ درصد از جمعیت کشور کمتر از دو لیتر مایعات در روز مصرف می‌کنند. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از تحقیق شرکت آب دماوند، ۴۸ درصد از مردان و ۵۰ درصد از زنان در ایران در مقایسه با توصیه‌هاى اداره ایمنى موادغذایى کشورهاى اروپایى (EFSA)، روزانه کمتر از میزان توصیه‌شده، آب مصرف مى‌کنند. با این حال برای تامین آب مورد نیاز بدن در طول سفر، توجه به مصرف آب سالم یکی از عواملی است که می‌تواند از ابتلا به بیماری در سفر جلوگیری کند. بهتر است قبل از سفر از وضعیت آب لوله‌کشی شهر مقصد مطلع شوید. جستجویی ساده در اینترنت،‌ صحبت با ساکنان شهر یا کسب اطلاعات از کارکنان هتلی که در آن اقامت خواهید داشت به شما در این زمینه کمک می‌کند. در صورتی که نتوانستید از سالم بودن آب لوله‌کشی اطمینان حاصل کنید حتماً در سفر آب بسته‌بندی همراه داشته باشید.

توصیه‌هایی برای مصرف آب در سفر

با چند توصیه ساده در سفر می‌توان ضمن محافظت از کلیه‌ها، چرخه آب در بدن و مصرف مایعات را کنترل کرد.

– وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوید یک لیوان آب بنوشید.
– منتظر احساس تشنگی نمانید! تشنگی هشداری است که نشان می‌دهد آب بدن را تا حدی از دست داده‌اید. قبل از آن‌که تشنه شوید، آب بنوشید.
– همیشه یک بطری آب به همراه داشته باشید.
– در سفر از نوشیدن نوشیدنی‌های کافئین‌دار خودداری کنید. مصرف بیش از حد این نوشیدنی‌ها موجب از دست رفتن آب بدن می‌شود.
– نوشیدن آب سالم در سفر اهمیت بسیاری دارد به‌ویژه برای کودکان، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و گوارشی و همچنین زنان باردار و شیرده.
– هنگام سفر به شهرهای مختلف، زمان کافی برای تطبیق بدن خود با شرایط جغرافیایی و آب‌وهوایی جدید در نظر بگیرید.
– احساس تشنگی تنها یکی از نشانه‌های کمبود آب بدن در طول سفر است. احساس خستگی، بدن درد و گرفتگی عضلات، سردرد، بی‌حوصلگی و زودرنجی و احساس تهوع و سرگیجه دیگر نشانه‌هایی هستند که از کمبود آب بدن خبر می‌دهند.
– اگر در مدت سفر در مناطق گرم و خشک اقامت دارید حتماً مصرف روزانه آب خود را افزایش دهید. همچنین توجه داشته باشید، بیشترین میزان کمبود آب بدن، در طول سفرهای هوایی رخ می‌دهد.

Digg twitter Facebook cloob Delicious Stumble Upon Google plus Facenama Linkedin Balatarin

مطالب پیشنهادی / مشابه :

درباره نویسنده

835 مطلب نوشته است .

حامد غفاری هستم 28 ساله عاشق آی تی و اینترنت لیسانس نرم افزار و یک سالی هست وارد صنایع غذایی شدم و وارد تولید مواد غذایی شدم. میخوام بیشتر تو این بازار باشم و اخبار این صنعت رو نشر بدم.

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

تمام حقوق این سایت برای © 2019 مجله صنایع غذایی ایران. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی